Groep 1/2

                                            

Wij zijn: Fem, Sebastian, Liam, Maud, Malou, Anna-sophie, Maxim, Sjoerd, Jean-Louis, Merit, Isabeau, Ties, Julia, Nori, Valentina, Pepijn, Annelie, Janne, Levi Hailey en Kate. Wij zitten in groep 1 / 2 bij juf Noret.

Bij de kleuters werken we altijd thematisch. Dit jaar beginnen we met het thema “Rupsje nooitgenoeg”. We hebben allemaal een rups op onze stoel. De kinderen van groep 2 een oranje en de kinderen van groep 1 een gele. Het boek, bij de meesten natuurlijk al bekend, hebben we voorgelezen. De werkjes staan ook in het thema van de rups.  We maken een verjaardag rups voor op de schuifdeur, een rups met vingerverf, een mooie vlinder etc. Ook alle reken en taalactiviteiten sluiten aan bij het thema.

we kennen ook een liedje van de rups:

“Rupsje, rupsje nooit genoeg 2x

Wat eet jij, dat is de vraag?

(zelf eten bedenken) lust ik wel vandaag”

Na een aantal weken werken we  over een nieuw thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: “gruwelijk eng”. We gaan dan werken over Woeste Willem. Het thema van dit boek is “bang zijn”. Woeste Willem doet heel stoer en verteld stoere verhalen. Aan het eind blijkt dat hij helemaal niet zo stoer is, hij is nl. bang voor water. Frankie heeft hier een oplossing voor. Ook bij dit thema is een thema tafel ingericht en hebben kinderen van plasticblokken een piratenschip gemaakt.


Nieuwsbrieven

Klik hier voor de nieuwsbrieven

Klik hier voor het jaarrooster 2017-2018

Gebruikt u onze App al?

Volg onze school op uw smartphone!
De App is te downloaden in de App- en Play-Store.
1. Zoek de app: Schoolwapps
2. voer onze website: www.pwaolst.nl in
3. Kies bij inloggen voor: overslaan
het inloggen is voor het team om items op de website te plaatsen

Uit het fotoboek

20180423-_DSC0584_Scherm 20180423-_DSC0560_Scherm
20180423-_DSC0562_Scherm 20180423-_DSC0530_Scherm