Groep 3


Wij zitten in groep 3: Dave, Bouke, Amber, Jizlia, Thijs, Timothy, Twan, Lily, Quinty, Jelte, Job, Fien, Lotte, Bo, Silke, Daan, Lian, Lieke en Calvin.
Onze juffen zijn juf Mariëlle en juf Bea. Juf Mariëlle werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Bea werkt op donderdag en vrijdag.

's Ochtends starten we met 'stillezen'. We hebben dan tijd om uit ons leesboek, veilig en vlot boek of biebboek te lezen. Op 3 dagen gaan we dan ook racelezen; in 15 sec. zoveel mogelijk woordjes lezen.
Daarna is het tijd voor spelling. Het schrijven van letters, woorden en zinnen wordt dagelijks geoefend. De hakstroken helpen ons om er goed aan te denken om alle letters van een woord op te schrijven.
Tijdens lezen leren we veel nieuwe woorden. We flitsen letters, maken woorden in ons klik-klak-boekje, lezen samen uit een boek, bedenken zinnen en nog veel meer. Tijdens de verwerking werken we in ons werkboek, op de computer of spelen we diverse leesspelletjes.
Bij rekenen verkennen we de getallenlijn, leren we het + en - teken, maken we bussommen, leren we te splitsen en nog veel meer.
Het schrijven is ook belangrijk in groep 3. Op de ene dag oefenen we een letter, de volgende dag oefenen we deze in het schrift. Het oefenen kan op verschillende manieren: met klei, in een schrift, met stoepkrijt, met vingerverf, met scheerschuim etc.

Op de middagen hebben we nu een circuit. Er zijn 3 onderdelen: Een crea-opdracht, een reken- of leesspel uit de kast en vrij spelen. Het is de bedoeling dat elk kind in 1 week de 3 onderdelen bij langs gaat. We sluiten op deze manier aan bij de manier van werken die de kinderen gewend zijn in groep 2.Kalender

22 juli -  Zomervakantie

Nieuwsbrieven

Klik hier voor de nieuwsbrieven

Klik hier voor het jaarrooster 2017-2018

Gebruikt u onze App al?

Volg onze school op uw smartphone!
De App is te downloaden in de App- en Play-Store.
1. Zoek de app: Schoolwapps
2. voer onze website: www.pwaolst.nl in
3. Kies bij inloggen voor: overslaan
het inloggen is voor het team om items op de website te plaatsen

Uit het fotoboek

IMG_7262 IMG_7260
IMG_7261 IMG_7259